Voor wie

U heeft last van terugkerende depressies, paniekaanvallen, een langdurige angststoornis of een persoonlijkheidsstoornis. U vermijdt wellicht gevoelens, ondervindt problemen in de relatie met anderen of heeft een negatief zelfbeeld. In de persoonsgerichte behandeling proberen we de ondermijnende patronen die hieraan ten grondslag liggen te begrijpen en de verdrongen gevoelens alsnog te ervaren, om zo meer echt en eerlijk contact met jezelf in het contact met anderen te hebben en adaptieve strategie├źn te ontwikkelen. Doorgaans stuiten we daarbij op onverwerkte situaties uit uw verleden met pijnlijke gevoelens. Mogelijk heeft u eerder (klachtgerichte) behandeling gehad maar heeft dit maar gedeeltelijk of tijdelijk geholpen.

Om te kunnen profiteren van psychotherapie is het daarbij nodig dat u de wens en de mogelijkheid heeft om naar uw eigen functioneren te kijken. Daarbij kijken we naar uw wens om tot verandering te komen (en niet dat het iemand anders zijn wens is). Ook is het van belang dat u tijd en ruimte in uw leven voor therapie wilt maken. Juist buiten de sessies zelf, zult u bezig zijn met veranderingen, wat aandacht en energie kost.

Ik heb in de praktijk niet de mogelijkheid/expertise om mensen met een verslaving, autisme, bipolaire stoornis of psychose goed te behandelen. Ook als u regelmatig crisiszorg nodig heeft is de praktijk niet geschikt.

Scroll naar boven