Kosten

Diagnose en verwijzing

Behandeling wordt alleen vergoed door de zorgverzekeraar als er sprake is van een relevante psychische diagnose (volgens de criteria van de DSM*). Bovendien is er een verwijzing door een huisarts of medisch specialist nodig.

ZPM (Zorg Prestatie Model)

Bij intake wordt een ZPM** geopend, waarop de sessies in directe*** intake- of behandeltijd worden geregistreerd. Maandelijks worden de sessies bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd, waarbij u van de zorgverzekeraar een overzicht krijgt. De praktijk heeft contracten met zorgverzekeraars, dit betekent dat de praktijk rechtstreeks bij uw verzekeraar declareert.

No-show

No-show/ontijdige afzegging: zegt u een afspraak binnen 24 uur af, dan reken ik een bedrag van 75 euro voor de gemiste afspraak. De zorgverzekeraar vergoedt dit bedrag niet.

 

* Diagnostic and Statistical Manual: veelgebruikt classificatiesysteem van de American Psychiatric Association
** Zorg Prestatie Model: registratie van de inhoud van de diagnostiek en behandeling, per sessie en declaratie per sessie
*** Directe tijd is de tijd die daadwerkelijk gebruikt wordt voor de intake of de behandeling. Indirecte tijd, de tijd die nodig is om het dossier bij te houden (denk aan sessieverslagen, correspondentie met de huisarts enz.) wordt niet in rekening gebracht. 

Scroll naar boven